Търсят проектант за бившите казарми в Приморски парк

След 8 месеца усилия, стартира процедура за изграждане на Дневен център за деца

След близо година борба на община Бургас за използване на държавната собственост в Приморски парк за нуждите на деца с увреждания, проектът е на път да се осъществи. 

През април 2013 година съветниците гласуваха предложението на кмета на Бургас за реконструкция на сградата и изграждането на Дневен център на мястото на бившите казарми, месеци по-късно от МРРБ отказаха да предоставят собствеността на местната власт. Дълго време проектът остана в процедурна фаза, докато накрая от Министерството предоставиха имота.

От днес вече е открита е процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет:„Проектиране и изграждане на Дневен център за деца и младежи с увреждания – реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в Приморски парк, а възложител е община Бургас. Предметът на поръчката включва изготвяне на технически проект за обособяване на съществуваща сграда в „Дневен център за деца и младежи с увреждания". 

Целта е да се създават условия за цялостно обслужване на потребителите през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и на потребностите от организация на свободното време и личните контакти. Повишаване на качеството, обхвата и достъпността на социалните услуги е дефинирано като основен приоритет в Регионалния план за развитие на Югоизточен район за планиране за периода 2007 - 2013г.