Златка Димитрова пред Plovdivutre.bg: Не съм секссимвол, продавам мартеници

Плеймейтката събира пари за лечение на трима млади мъже

Плеймейтката Златка Димитрова продава мартеници в Пловдив. Изкусителката има мисия. Събира пари, за да спаси живота на трима млади мъже. "Има хора, които си мислят, че моето е поза. Всеки има мнение и може да говори каквото си иска. Това не ме интересува, подминавам слуховете с усмивка и не се засягам", призна популярната жена пред Plovdivutre.bg.

Златка Димитрова не играе. Усмихва се и предлага бели и червени конци на минувачите. "Държа да съм човек с човеците, да съм обикновена. Един мой съквартирант в Къщата бе казал: Ти си черната Златка, трябва да си секссимвол, ти си звазда. Аз не мисля така. Не съм нещо по-различно от хората, с които се разминавам всеки ден и с които работя. Аз съм си Злати", споделя плеймейтката.

Тя е решена да използва популярността си, за да прави добро. "Няма да помогна, ако стоя по кафенета и заведения. Не може да ме засечете там, няма време за губене", споделя Златка.

27-годишният Николай Иванов от Асеновград е сред докосналите сърцето на моделката. Младият мъж има тумор на дебелото черво. За да го спаси, майка му продава единственото им жилище и наследствени земи. Ники се лекува в испанска клиника, но му трябват още средства.

Борис Христов е парализиран след инцидент. Златка Димитрова му дари наградата си от VIP Brother. Сега са нужни още около 70 хиляди лева. Има запушване на нервните окончания и стволовите клетки няма как да преминат през гръбнака. Затова лечението на Боби се е оскъпило.

Роденият с един бъбрек Десислав Муратовски е на хемодиализа. Майка му е готова да стане донор, но трябват пари за трансплантация.      

Измамници на два пъти обрали дарители с фалшиви Фейсбук профили с името на Златка Димитрова. Едната лъжлива кампания била за дете от Несебър, другата за болно с Детска церебрална парализа. Според плеймейтката, който иска да мами, мами. "Господ гледа и той решава. Не са намерили кой го прави. Профилът изчезва и край", обясни Димитрова. Моделката кичи мартеници до четвъртък в МОЛ "Галерия" в Пловдив.

Любо от "Те", Графа, Вики от "Мастило" също помагат за блогородните каузи.

На 8 март в "Планет" в Пловдив, София и Варна се стягат големи партита, на които ще се събират дарения.

В началото на април пък оперни солисти от Италия и наши изпълнители ще правят благотворителни концерти у нас. В събитията ще участват ученици на големия Борис Христов.