Кръгла маса обсъжда проблемите на обучението по български език

Втората Кръгла маса е част от поредица от Кръгли маси под мотото „Език свещен на моите деди”

В Дома на учителя ще се проведе Втора Кръгла маса на тема „Предизвикателствата в обучението по български език и литература в прогимназиален етап на образование”. Събитието е с начален час 13 часа и е организирано от Гражданско движение в полза на образованието „Христо Г.Данов”, Асоциация на учителите – пенсионери „Найден Геров”, Община Пловдив, отдел „Образование”, Регионален инспекторат по образование – Пловдив, ОУ „Екзарх Антим І”.

За традициите и перспективите на съвременното обучение по български език от пети до осми клас ще говори гл.ас. д-р Теофана Гайдарова, преподавател в катедрата по български език в ПУ „Паисий Хилендарски”. Презентациите на преподаватели по български език и литература от ОУ ”Екзарх Антим І”, ОУ ”Панайот Волов”, СОУ „Св.Софроний Врачански”, СОУ „ Св.Константин Кирил Философ”, ОМГ „Академик Кирил Попов” ще представят иновативни подходи и практики в училищните и в извънкласните дейности, като един от начините за успешно и ефективно изучаване на българския език.

Втората Кръгла маса е част от поредица от Кръгли маси под мотото „Език свещен на моите деди” на тема „Предизвикателствата в обучението по български език и литература в образованието". Докладите на всички участниците в Кръглите маси ще бъдат събрани в сборник с добри практики, който ще бъде разпространен в училищата, катедрите по български език и литература на висшите учебни заведения. С повдигнатите въпроси, проблематики и иновативни подходи в материалите на сборника ще бъде запознато и Министерството на образованието и науката.