Пускат водата и тока на стадион Черноморец

От няколко години най-големият спортен комплекс на територията на Бургас буренясва и се руши

Съвсем скоро малките футболисти от ДЮШ на Черноморец Бургас ще започнат тренировки на стадиона в квартал "Акациите". Ръководството на тима е намерило средства и заедно с отпуснатата субсидия от Общуна Бургас в размер на 100000 лева за развитието на детско-юношеската школа, ще направи необходимото стадион Черноморец отново да се превърне в място за футбол.

От няколко години най-големият спортен комплекс на територията на Бургас буренясва и се руши. Проблемите започнаха преди доста време заради неплатени сметки за ток и вода. Треньорите от школата на Черноморец, които ползваха стадиона се наложи да палят печки с дърва в съблекалните, за да могат децата да се постоплят през студените дни. Топла вода обаче и други нормални неща за всяка тренировка липсваха, поради което и заниманията на малките футболисти на стадиона бяха преустановени.

Сега предстои да бъде направен ремонт на съблекалните до официалния терен и на тези вблизост до тренировъчните терени. Ще бъдат предвидени средства и за основна рехабилитация и презасяване на терените, които също имат крещяща нужда от обновяване. Очаква се до месец - два тези процедури да бъдат извършени и в началото на пролетта децата да могат да ползват естествени затревени терени на територията на стадиона.

Освен всичко това след рехабилитацията на терените и част от материалната база, официалните срещи на юношеските формации на Черноморец от елитните групи ще могат да се играят както и преди на стадиона в Акациите. Със сигурност след ремонтите ще има поне три затревени терена с нормални размери, които биха могли да се ползват, което ще улесни много работата както на треньорите, така и на децата, които тренират в школата на "акулите".