ОИЦ-Пловдив се срещна с ученици в Садово

Събитието премина под мотото „ДА проектираме ЗАЕДНО“ и събра над 40 младежи

Екипът на Областен информационен център – Пловдив обсъди със средношколци в Садово новите възможности и предизвикателства пред младите хора в България през стартиралия програмен период 2014 – 2020 година. Това стана на информационна среща с ученици и преподаватели от местната селскостопанска гимназия.

Информационното събитие премина под мотото „ДА проектираме ЗАЕДНО“ и събра над 40 младежи от горните класове и техни преподаватели, които бяха запознати с възможностите за кандидатстване с проекти, с финансирани от еврофондовете. Оказа се, че по-голяма част от младежите вече са участвали в проекти за мобилност, в рамките на които са практикували в страни от Европейския съюз.

Инициативата е част от информационната кампания, която провежда ОИЦ – Пловдив сред младежите в Пловдивска област за популяризиране на европейските фондове и новите хоризонти пред тях в настоящия програмен период. Популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от успешно реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, също бяха сред дискутираните теми на информационния ден. Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ – Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 „Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".