„Севилският бръснар” за деца!

Забавният проект се случва на сцената на Държавна опера Стара Загора

Запознайте се с Фигаро – специалист по реклама на всички времена! Сложна и заплетена история се получава, когато искаш да спечелиш любовта на момиче, а целият Свят е против теб. На помощ на граф Алмавива да завладее сърцето на любимата Розина идва Фигаро.
Кой е Фигаро – ненадминат специалист по връзките с обществеността, маркетинга и рекламата! Той е още сватбен агент, сватовник, психотерапевт от Севиля, Испания! Фигаро умее да дава съвети по писане на любовни писма, по актьорско майсторство и др., той е сценарист, актьор и режисьор от класа едновременно в спектаклите на своя живот и на живота на другите. Фигаро умее да прави сложни, но здрави връзки – на богатите и бедните, на влюбените и коравосърдечните, на невинните и интригантите.
Фигаро извлича лична полза за себе си, но и всеки получава това, което иска:
- Граф Алмавива – любовта на Розина, която го харесва заради самия него
- Розина – мъж, който я обича с цялото си сърце
- Доктор Бартоло – като компенсация получава наследството на Розина
- Дон Базилио – известна сума пари срещу свидетелство на сватба
Невероятна каша от приключения, преследвания, оригинална фехтовка, фризьорски хватки, летящи любовни писма и разбира се, всичко това украсено с красивата, бликаща и блестяща музика на Джоакино Росини, забърква новата постановка „Севилският бръснар” на Държавна опера Стара Загора.
Спектакълът е за деца и за всички млади хора. Всеки на сцената ще бъдат въвлечен във вихъра на съвременен любовен екшън.
На 28 февруари от 10,30 ч. спектакълът "Севилският бръснар" ще е за малките ни приятели от 10 ЦДГ "Светлина". За тези от вас, които искат да го посетят - хубави места има на първи ред, балкон и в ложите, откъдето видимостта към сцената е чудесна. Заповядайте - мами, татковци, баби и дядовци, със своите малчугани,призовават от Държавна опера Стара Загора.

Режисьор Славчо Николов
Художник Александър Гьошев
Хореограф Ромина Славова
Асистент-режисьор Пенка Александрова
Участват Яница Нешева, Евгений Арабаджиев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов, Петър Янкулов, балет
Музикален съпровод Мануела Манолова