Жените са по-добри в паркирането от мъжете

Британско изследване опроверга наложения стереотип, като установи, че жените са по-добри в паркирането на колите си от мъжете.

Резултатите са категорични – жените по-лесно намират място, защото карат по-бавно, докато мъжете шофират прекалено бързо и пропускат свободните места. Освен това представителките на нежния пол са по-добри в позиционирането на отреденото за паркиране място и в маневрите.

39 на сто от дамите гарират на заден много внимателно, както се изисква в автошколите, спрямо 28% от мъжете. 52% от жените успяват да паркират автомобила си точно в центъра на отреденото място спрямо едва 25% от мъжете. Авторите на изследването дават обща оценка на шофьорите в зависимост от представянето им – 13,4 от 20 точки за жените спрямо 12,3 от 20 точки за мъжете.

Единствената област, в която мъжете се справят по-добре, е времето за паркиране – средно 16 секунди спрямо 21 секунди за жените.

Освен това изследването изглежда опровергава мита, че мъжете се ориентират по-добре в пространството от жените. Мъжете трябва да показват по-голямо уважение към партньорките си, когато става въпрос за паркиране. Фактите го показват.