Депутати подкрепиха шахматен турнир за хора с увреждания

Надпреварата е посветена на Националния празник

В Бургас стартира четвъртият шахматен турнир за хора с увреждания, посветен на Националния празник на България – 3 март. На официалното откриване присъстваха народният представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, зам.-областният управител Евгени Врабчев, общинският съветник от ГЕРБ Илияна Гъбева.

Тази година събитието се провежда в Младежки културен център – Бургас, а негови организатори са сдружение „Социален център Бургас”, „Районна организация на глухите-Бургас”и Регионална организация на слепите с председатели Марионела Стоянова, Еделина Тодорова и Бинка Монева. 

ГЕРБ-Бургас подкрепи инициативата, посветена на хората с увреждания, като осигури наградния фонд на турнира. С предоставените средства участниците ще получат спортни комплекти, грамоти и парични награди. 

„Радвам, че подобна инициатива се е превърнала в традиция. Надявам се, тя да продължи и всяка година към нея да има все по-голям интерес и нарастваща подкрепа. Трябва всички заедно – правителство, държава, местна власт, да полагаме усилия хората с увреждания да живеят пълноценно. От своя страна, ние винаги сме готови да ви помогнем и подкрепим, да застанем зад добрите ви идеи и заедно да преодолеем проблемите, пред които са изправени хората с увреждания”, сподели по време на откриването бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева. 

В залата на Младежкия културен център по време на турнира се провежда и уникална изложба на шахове от цял свят. Техен притежател е Никола Колев, член на Регионална организация на слепите, които показа на всички присъстващи колекция от Перу, Русия, Гърция, Испания и други държави.

В турнира се включиха 12 души, разделени в 3 отбора. Оспорваната надпревара през целия ден ще следи Димитър Радев, който е републиканска категория съдия.