Бургас без Флора за пръв път от 30 години

Предстои обновяване на изложбения център

Бургас ще остане без един от своите символи тази година, научи burgas.utre.bg. Изложението „Флора” няма да се проведе за пръв път от 30 години насам. Причината за това е предстоящото обновяване на изложбения център.

В момента куполите, в които се провежда „Флората” са в окаяно състояние, тъй като престои да бъдат изцяло подменени. Идеята, която се очаква да се реализира още в рамките на тази година, е постройките да бъдат напълно реновирани и да придобият чисто нов лъскав вид. Освен това тя вече ще може да се ползва целогодишно, а не както досега само през топлите месеци.

Проектът предвижда изграждане на сграда с пет основни зали за експозиция. Четири от тях ще се ползват за различни събития. Покривът на две от помещенията ще бъде озеленен и посетителите ще имат възможност да го използват за почивка, пикник или търговски дейности, като там ще се намира и кафене с кетъринг. Предвижда се и обособяване на интерактивен детски център, който освен забавления ще представя и събитията, провеждани във „Флората”.

От Община Бургас уверяват, че следващата година „Флората” ще се завърне по-пищна и цветна от всякога.