Очаква се гореща общинска сесия заради кредита за "Флората"

83 точки в дневния ред, този път стартират с "почетните граждани"

Втрото редовно заседание след лятната ваканция на общинските съветници в Бургас започва в 9.00 часа днес.

Очаква се то да бъде поредната арена на словесни и не само битки между мнозинство и опозиция. Сред предвидените в дневния ред 83 точки още от сега е известно за три, които гарантирано ще загреят съветниците от НФСБ, БСП и ГЕРБ.

 Искането за кредит от общинска администрация по програма "Джесика" за изграждането на модерен център "Флора" на територията на морската градина е предвидено за разглеждане. Още вчера обаче от БСП излязоха със своите аргументи против тегленето на средства от френската банка. Докладната е входирана от кмета на Бургас - Димитър Николов.

Друга тема, в която за пореден път ще бъдат въвлечени участниците в заседанието ще бъде и предложението на членовете на Национален фронт за спасение на България за удостояване на Чарлз Дикенс със званието печетен гражданин на Бургас. Вече за пети път съветниците от НФСБ включват докладната в дневния ред на сесиите с един същ резултат, който обаче не пречи темата да предизвиква дебати и дори грозни нападки в местния парламент.

Сред предложенията на Община Бургас са и искането за допълнителни средства за държавно делегирани дейности.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"