Известен актьор предложи две конни бази в Бургас

Новото място недостъпно за деца с увреждания

Известният актьор Юрий Ангелов предложи в Бургас да има две конни бази. Идеята беше подхвърлена днес на обществено обсъждане за преместването на сегашната база в землището на квартал „Банево”.

Според актьора, който нашумя с ролята си на мафиота Распутин, предвиденото място ще лиши новата конна база от основната й функция – хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания. Причината за това е трудният достъп, който щял да откаже посетителите. Идеята на Юрий Ангелов беше подкрепена от майка на болно дете, според която едно евентуално отиване до „Банево” ще коства много повече време и средства на семейството.

От обсъждането, също така, стана ясно, че конната база в парк „Езеро“ няма да бъде събаряна, докато не бъде построена новата такава, за да могат конете и треньорите директно да се преместят там. Засега обаче няма конкретни срокове кога ще започне строителството край „Банево”.

В общественото обсъждане, на което Община Бургас беше домакин, взеха участие треньори, родители на деца с увреждания, частници и граждани, пряко ангажирани със съдбата на конната база.