Новолуние в Риби: Вяра, надежда и мечти

Новолуние - 1 март, 09:59 ч. Ретрограден Марс от 1 март, в квадрат с Венера през почивните дни

Почивните дни ще протекат под въздействието на три различни по своя характер астрологични събития.

Меркурий предава щафетата на ретроградността на Марс и на практика и двамата са спрели движението си. Това на първо място ще влоши впечатленията на тези, които са избрали да пътуват, особено в събота и понеделник. Ще се отрази и на качеството на общуването, тъй като ще преосмисляме и ще променяме представите си относно принципите, мотивиращи активността ни, привичните реакции, способността да упражняваме волята си и да поемаме рискове, а също и конкретните способи, с които си служим, когато пристъпваме към действие.

Марс ще бъде ретрограден до 20 май, така че ни предстои една, меко казано, неспокойна пролет с горещи страсти и много промени.

Горещите страсти ще се развихрят още сега, подлагайки на проверка подхода ни при регулирането на конфликти, както и гнева и враждебността, които те пробуждат у нас. Напрежението между Марс и Венера, което вече преживяхме през януари, ще разиграе римейк през почивните дни. То обуславя изостряне както в личните взаимоотношения, така и в общочовешкото общуване въобще, особено по теми, касаещи бизнес, икономика и политика, тъй като Венера все още се намира в Козирог.

Отношенията ни отново ще преминат през проверка за устойчивост, обусловена от пламенен стремеж за справедливост и яснота, както и желание да си изясним статуса в тях. Ако някъде съществува неопределеност, подобно изясняване може да доведе както до укрепване, така и до разрив. Съществуващи взаимоотношения могат внезапно да бъдат прекратени, а такива, от които в миналото прибързано сме се отказали - подновени.

Бъдете бдителни и благоразумни и не взимайте прибързани решения. Пазете себе си както и хората на чието присъствие в живота си държите. Желанието да се действа моментално, срещу препятствията, или натискът на обстоятелствата само ще усложни ситуацията.

Много важен момент е настъпването на Новолунието в събота. Както винаги, чувствата и мислите, постъпките и събитията, които изпълват със съдържание първите дни на лунния месец, определят темите и ситуациите, на които ще го посветим, както и резултатите от него. Новолунието в Риби е балансиращият фактор, с който можем да тласнем живота си в друга, положителна посока. В събота и неделя буквално сме длъжни да изясним онези позитивни перспективи пред себе си, които ще ни изпълнят с вяра и оптимизъм за бъдещето.

Поради тясната взаимовръзка на това новолуние с Юпитер, Нептун и принципа на зодиакалните Риби, почивните дни ще ни донесат и важни прозрения или указания. Акцентирането на знака Риби винаги привнася в живота ни объркване, а изострените възприятия и интензивните душевни преживявания могат да хвърлят душата ни в смут и хаос. Но и да я изведат до неподозирана висота, усещане за космическа хармония и единство, буквално до екстаз. За да пробудим това чувство и да му се насладим, не ни е необходимо нищо повече освен възможността да се посветим на себе си, да нахраним душата си с хубава музика, или със съзерцание на пробуждащата се природа. Ще забележите как с всеки миг животът се пробужда и у вас. Позволете си да мечтаете - Вселената е особено отзивчива по време на новолуние, а Риби е знакът на чудесата! И на Вярата!

Уикендът ще е дълъг и няма да сгрешите, ако прекарате известно време в усамотение, особено в събота сутринта. Изследвайте доколко чувствате душевно и морално удовлетворение от личния и социалния си живот, от работата, от делата и постиженията си. Ако изпитвате тъга и разочарование, значи все още не сте открили онова, което би изпълнило живота ви със смисъл. В такъв случай, може би си струва през следващия месец да насочите енергията и вниманието си в тази посока. Перспективи пред онези, които търсят, няма да липсват. Потърсете си кауза, която да ви помогне да се почувствате полезни. Риби е царството на любовта, състраданието и съпричасността - може би бихте могли да помогнете на някого. Дори да се чувствате прекрасно, не подминавайте тази препоръка - това означава, че вие знаете за какво живеете, че животът ви грее в пълнота и съвсем уместно ще бъде да се наречете щастлив човек. В такъв случай, от вас се очаква да давате надежда и да бъдете опора за обкръжението си.

Отделете достатъчно време и на бъдещите си планове. Меркурий и Юпитер ни дават идеални перспективи с повече определеност. Нужно е само да не надценяваме възможностите си и напредъкът е сигурен. Не се поддавайте на изкушения, произтичащи от грандиозни начинания. Текущата астрологична обстановка подсказва, че успехът ще се усмихне по-скоро на идеи и проекти, които временно сме замразили, поради липса на подкрепящи обстоятелства. Сега ще имаме възможност да им дадем нова, по-реалистична форма и да си послужим с методи, които да са адекватни на наличните обстоятелства и ресурси.

Успех!