Пенсионерите може да получат великденски надбавки

Все още се търсят пари, за да се реализира идеята

Великденски добавки към пенсиите си може да получат най-бедните възрастни хора у нас. "Правят се разчети за великденски еднократни помощи към ниските пенсии", съобщи вчера лидерът на ДПС Лютви Местан след заседание на Централния съвет на партията. Новината потвърди и зам.-председателят на социалната комисия в парламента Георги Гьоков от „Коалиция за България”. Той добави: "Има идея за надбавки за хората с по-ниски пенсии, но все още се търсят пари", разясни той.

Все още няма взето окончателно такова решение, но усилено се работи по него и се търсят свободни средства от икономии от бюджета. „Червеният” депутат не уточни какъв може да е размерът на добавката, нито за коя точно група пенсионери ще се отпусне. "Всичко ще зависи от това какви пари е възможно да се отделят", посочи Гьоков, пише в днешния си брой вестник „Стандарт”.

През седмицата стана ясно, че по Великден бонус от 30 лв. ще получат и близо 280 хиляди бедни домакинства. Правителството вече гласува отпускането на 8.3 млн. лв. за тази социална помощ.