"Мундо Депортиво" за SL: Валенсия ще хване Лудогорец на контраатака

"Ще гонят до дупка трофея в Лига Европа"

Главният коментатор на "Мундо Депортиво" Пако Агилар даде своето мнение специално пред  Sportonline.bg за съперника на Лудогорец в осминафиналите на Лига Европа Валенсия.

Както е известно, настоящият треньор на испанския тим, роденият в аржентинския град Санта Фе Хуан-Антонио Пици игра през сезон 1993/1994 във Валенсия заедно с Любо Пенев, който стана легенда на "прилепите", след като бе там от 1989 до 1995 година.

"Валенсия бе в голяма психологическа криза преди начело на отбора като треньор да застане Хуан-Антонио Пици. Той промени мисленето на играчите. Неговият тим в момента играе много силно. За Валенсия няма никакво значение,че гостува в първия мач на Лудогорец в София. Пици е научил своите състезатели да правят перфектни контраатаки. В София ще липсва темпераментната публика от "Местая". Но както казах, играчите на Пици умеят да компенсират със солидни контри", обясни специалният пред Sportonline.bg

"Юношата на Валенсия Пако Алкасер е отличен нападател с голов нюх. Чилиският офанзивен футболист Едуардо Варгас, който дойде под наем от Наполи също си е на мястото. Във Валенсия е и Сейду Кейта, който бе четири години в Барселона, а после една в китайския Далиен Аербин преди да пристигне на "Местая" където очевидно се чувства добре", разказа Пако Агилар.

"Независимо, че Лига Европа не е атрактивна като Шампионската лига, Валенсия няма да подцени турнира . Отборът ще се бори до дупка да стгине до финала в Торино и разбира се да спечели трофея", категоричен бе Пако Агилар.

" Отборът на Валенсия има своите финансови проблеми които не са никак малки. Близо до "Местая" бе започнато строителството на нов стадион. Той е построен на половина. Но сега обектът е затворен, защото в момента няма пари за това съоръжение." обясни Агилар.

За повече спортни новини, четете Sportonline.bg