Окончателно: Грозен развод във „Фамилия Тоника”

Забранили на Диомов да присъства на погребението на Гого

Грозен развод в легендарната „Фамилия Тоника”! Бащата на формацията Стефан Диомов направи скандални разкрития около последните разпри и интриги. От телевизионния ефир той обяви крайното си решение да скъса с групата и им забрани да изпълняват неговите хитове. Диомов смята, че е направил много за „Тоника” – както песни, така и адаптации на други композиции, за да бъдат изпълнени по най-добрия начин. Твърди, че изживява раздялата много тежко. „Разстрелват легендата Тоника”, заяви композиторът в „Тази сутрин” по bTV.Диомов потвърди категорично ветото си „Тоника” да не пеят неговите песни. Tой сподели, че се огорчил много от последните интервюта на членовете на групата, а най-много от последното интервю на Ева Найденова. В него тя казва, че за нея той е бяло петно и едва ли не не съществува. „В момента истинската „Тоника” не съществува. Сега са хора, останали във времето – Ева е от „Тоника”, а другите трима са от „Тоника СВ”, обясни маестрото.
На въпрос каква е причината за новите драми, той отговори: „За мен няма конкретна причина. Обидно за мен издребняване, търсене на евтина слава, може би завист. Не парите са в основата на нашите раздори. Искам това да се знае”, заяви той и допълни: „Тези четирима хора по някакъв начин са се капсуловали, превзели са състава. Те хора не желаят да комуникират. Искат всичко да зависи от тях и по този начин разстелват името „Тоника”.
Диомов коментира и забраната той и Ваня Костова да присъстват на погребението на Гого Найденов. „Можете ли да си представите за каква обида става дума? Тези хора, които имат бяло петно в съзнанието си, няма да пеят моите песни. Решението ми е крайно”, каза тъжно той. В друго свое интервю пред печатна медия композиторът разкрива, че в групата мразят Ваня Костова, защото пее по-добре от всички.
"Бях и нежелан за погребението на Гого. Предупредиха ме в прав текст да не ходя. Точно тогава имах сърдечна криза и ми се събра много. Жестока обида. След това Ева в интервю заяви, че съм бяло петно в нейното съзнание и че не съществувам за нея. Това заявява в откровено интервю за "24 часа" създателят на "Тоника" Стефан Диомов. И признава: "Такива неща трудно се преживяват. И реших да спася остатъка си от достойнство и прекратявам правата им върху моите песни. Знам, че ще огорча много наши приятели, но трябва да знаят, че нямам избор - докрай са изчерпани търпението и силите и не мога повече да понасям подобно унижение. Моята мярка не е наказателна, тя е морална. Желая им успеха, не им искам името “Тоника", което също е мое, оставям им и вокалните аранжименти. Те имат немалък репертоар и да са живи и здрави, но далеч от мен и без моите песни. Отсега нататък всеки по своя път."