Щутгарт не иска Балъков

Виновниците за кризата в Черноморец няма да се събират отново

Ръководството на Щутгарт се отказа от варианта да назначи за треньор бившия наставник на Черноморец Бургас Красимир Балъков, съобщават немските медии. Такава вероятност се появи, след като вчера „швабите” отстъпиха с 1:2 на Айнтрахт (Франкфурт), което беше осма поредна загуба за тима в Бундеслигата.

Веднага след поражението тръгнаха слухове, че треньорът на тима Томас Шнайдер ще бъде уволнен. Вариантите за негов заместник бяха три – Красимир Балъков, Звонимир Солдо и Холгер Станиславски. Вариантът с българина беше подложен на критика от бившия играч на Щутгарт Дитер Хьонес, който изрази съмнения в треньорските качества на Балъков. Той дори отправи критики към спортния директор Фреди Бобич.

Тази сутрин ръководството на Щутгарт взе решение да запази доверието си върху 41-годишния Шнайдер, който води тима в тренировката, която започна в 11:00 часа българско време. Томас Шнайдер е начело на швабите от края на август, когато замени Бруно Лабадия.

Припомняме, че Бобич и Балъков работеха в тандем в бургаския Черноморец. Според запознати именно тяхното управление е основната причина за сегашната ситуация при „акулите”, които са пред фалит.