"А имаше време, когато вярвахме..."

Сергей Станишев не се справи нито като премиер, нито като лидер на БСП, отсече Жан-Мишел дьо Ваел

Със снимката, която виждате по-горе, "Фейсбук" потребители припомниха едно скорошно изявление на Жан-Мишел дьо Ваел, декан на Факултета по политически и социални науки в Свободния университет в Брюксел и директор на Центъра за изследване на политическия живот към същия университет, в интервю пред Euraktiv.

Тогава той нарече лидерът на БСП и Сергей Станишев "камъче в обувката на Мартин Шулц; и то такова, което може да бъде болезнено". Експертът изрази мнение, че той е трябвало по-рано да бъде махнат от лидерския пост на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Жан-Мишел дьо Ваел призна, че е имало време, в което са вярвали, че "този млад човек ще извърши реформа и значителна промяна за Българската социалистическа партия. Тогава той олицетворяваше балансът между семейните и исторически традиции в партията, които могат да мотивират старата гвардия и отварянето към модерността , европейските ценности. Ясно е, за съжаление, че обещанията не са били спазени, и той не се е справил нито като премиер, нито като лидер на БСП да извърши толкова необходимите вътрешни реформи" .

Няма страшно, г-н дьо Ваел, и в България много хора се заблудиха!

Иначе, снимката е публикувана от Георги Георгиев, доскоро част от редиците на МВР. Тя обаче вече е неколкократно споделена в социалната мрежа.