Тайните сили на свинската мас

Свинската мас е вид мазнина, която се отделя след термична обработка на лой или сланина на прасе. Среща се в две форми - твърда (нормално състояние) и течна (при загряване). През годините българският народ е оцелял в тежки години благодарение на този продукт. Въпреки традициите, употребата в съвременната кухня сравнително е намаляла, основно поради здравни проблеми, породени от намаления метаболизъм на наситените мазнини. Това е причина съдържанието в хранителните продукти на свинска мас често да има негативен образ. Намира най-широко приложение за лечение на подсичане. Подсичането се наблюдава най-вече при малките бебета. Препоръчва се намазване със свинска мас на засегнатото място. Избягвайте да практикувате този метод през летните сезони, защото може да доведе до неблагоприятни последици за кожата на бебчето.

Не бива да пренебрегвате факта, че много хора са алергични към маста и при използване на някой от предложените методи може да се достигне до обриви. Наблюдавайте засегнатите места ежедневно, в случай, че използвате лечебната сила на свинската мас.

В случай, че кожата ви лющи или петите ви са напукани също можете да се възползвате от свинската мас, защото тя ще реши тези проблеми. При псориазис или екзема се използва същия метод, който има доказан ефект.

Когато страдате от силни ставни или мускулни болки, също можете да се доверите на народната медицина и да намажете засегнатите места със свинска мас. Ефекта и силата на продукта можете да използвате и при заболяване от ишиас или разширени вени.

При измръзнали крайници също се препоръчва намазване със свинска мас, защото продуктът има способността да загрява.

Обикновената свинска мас се използва и като добавка в много от скъпите козметики, които се предлагат на пазара. От векове насам много жени използват свинската мас за мазане на кожата когато са бременни, за да се предотврати появата на стрии. Методът е изпитан и доказано ефикасен.

Друго важно приложение на този продукт е при приготвянето на сапун, като за целта се смесва с натриева основа (сода каустик), пълнители и аромати.

Спокойно можете да мажете и кожата на цялото тяло със свинска мас, защото така тя ще придобие желания блясък и мекота. Продукта може да се използва и като маска за коса, защото има силата да подхранва и омекотява.

Заменете скъпите козметични продукти и се доверете на домашната свинска мас, защото тя е един продукт, който дори може да се погрижи дори по-добре за външния ви вид. Използвате ли я като козметичен продукт, няма начин да не завидят на гладката ви кожа и меката коса. Дали ще издадете тайната си за постигане на този ефект... зависи от вас.