ММА бойци отново стискат юмруци в Пловдив, помагат на Васко

В петък нова вълна пловдивски таланти ще завладеят профи-галата MMA Arena 2 под тепетата

Пловдивчани отново ще станат свидетели на неповторима зрелищност, емоция и хъс по време на професионална гала-вечер по смесени бойни изкуства в града под тепетата. На 7 март, петък, от 20.30 часа, в Спортната зала на Пловдивския университет ще разменят атрактивни удари едни от най-агресивните и нахъсани бойци на родната ММА сцена. Това съобщи днес заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков. Организатори на събитието са европейския шампион по джудо Янислав Герчев и националния шампион по самбо и ММА-боец Иван Запрянов.

След големия успех професионалната гала-вечер по ММА „Arena Plovdiv" миналото лято, дойде момента, в който ще се насладим на втора серия зрелищни сблъсъци в смесените бойни изкуства по правилата на професионалистите.

Организаторите на галата вече берат плодовете на усилията си да популяризират и вдигнат нивото на състезателите по ММА от Пловдив и региона с поредицата си от ежегодни аматьорски турнири. Така ако през юли на ринга на „MMA Arena Plovdiv"се качиха двама обещаващи бойци от Града на тепетата, то сега срещу „старите кучета" в профи-боевете ще се изправят цели четири пловдивски звезди.

Файт-картата на „MMA Arena 2" ще включва 7 зрелищни битки, сред които и боя в категория до 70 кг на взривния нокаутьор Валентин Бенишев срещу Костадин Енев. Гвоздеят на вечерта безспорно е сблъсъкът в тежка категория. Един от най-успешните родни бойци Емил Захариев ще влезе в битка с канарата на Румъния – Толя Чумак. С невероятен интерес се очаква и професионалният дебют на Александър Илиев от Пловдив. Негов съперник ще е носителят на Европейска купа по кудо Йордан Герасимов от Велинград.

Билетите са с цена 15 лева, като предварителната продажба се извършва в магазин Мускули Пловдив и онлайн на www.muskuli.com, а в петък на място-на касите на Спортната зала на ПУ.

Тази година ММА бойците отново застават зад една кауза – благотворителната кампания за лечението на Васко Бамбурски. Пловдивчанинът, който е е бивш състезател на „Академик Пловдив“ страда от остра форма на лимфобластна левкемия. За да оздравее е необходима спешна костно-мозъчна трансплантация в чужбина. На всички присъстващи на битката в петък ще бъде разяснено няколкократно как да помогнат на Васил, а на място ще има и дарителски кутии.

DMS VASIL – 17 777 – едно левче, а толкова много... спасява живот...

Васил Бамбурски

Дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски са:

Райфайзенбанк

В лева: BG38RZBB91551072741303

В евро: BG41RZBB91551472741313

BIC: RZBBBGSF

Epay /Easypay: КИН6190484433

Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>

Skrill : vasilbamburski@gmail.com

Дарителски SMS

Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777

За абонати на Глобул, М-тел и Виваком цената за услугата е 1.00 лв с ДДС. (за предплатени услуги - 1.20 лв с ДДС)