Бившите авери Кела и Недю един срещу друг в съда

Дишков води частно дело срещу Тодор Неделчев, бил набеден за убийство

Сагата около убийството преди 12 години на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов Мастара се разгръща в нови странични обвинения и новообразувани дела.

След като прокуратурата обвини физическия убиец на Мастара- Бойко Стоянов в неверни показания и клевета, днес Районния съд в Бургас даде ход  и на частното дело, образувано по тъжба на Пламен Дишков Кела срещу бившия му авер Тодор Неделчев –Недю, осъден като помагач за ликвидирането на Димитър Стаматов. 
Дишков твърди, че е бил набеден от Неделчев за съпричастност към престъплението. Кела настоява двамата с Недю да бъдат призовани на съд, за да докаже твърденията си, че набеждаването му за участието в кървавата вендета е умишлено. Това е станало по време на разпит на Неделчев пред съдия на през декември 2012 г.
Днес съдът изиска преписката по досъдебното производство от 2002 г., по която Недю е бил разпитван пред Окръжения съд и допусна за разпит в следващото съдебно заседание да бъдат призовани общо 4 свидетели. Неделчев не беше в съдебната зала , защото е декларирал, че не желае да участва в процеса. Делото ще продължи на 30.04.2014 г.