Бисер Петното отново на съд!

Бисер Миланов-Петното ще бъде пратен на съд за насаждане на расова омраза

След като в средата на януари го изправи пред съда за закана с убийство на жена от антиправителствените протести, вчера Софийската районна прокуратура внесе втори обвинителен акт срещу Бисер Миланов.

Петното ще отговаря пред съда, че на 2 ноември м.г. е подпомогнал авера си Цветан Бонев да обижда на расова основа група чернокожи пред джамията Баня баши в София. Случката станала към 16 ч, когато джип "Ауди Q7", управляван от Петното, в който се возел Бонев, минавал през кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Екзарх Йосиф".
Докато колата се движела, Бонев се показал през отворения прозорец и през мегафона започнал да крещи: "Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!"

Проявата на Петното и Бонев става часове след като бе наръгана над 10 пъти с нож студентката Виктория Христова. Момичето бе нападнато от чужденец, който ограби магазина, в който тя работи. Впоследствие се оказа, че извършителят е алжирецът Салахедин бин Аладин, влязъл нелегално у нас, на когото му е отказан статут на бежанец. Преди ден Аладин се призна за виновен и бе осъден на 12 г. затвор за нападението от Софийския градски съд.

Бисер Миланов-Петното в момента е зад решетките. Той бе прибран там в средата на януари, когато му бе повдигнато обвинение за заканата с убийство. Арестът стана часове след като Би Ти Ви излъчи репортаж, според който Петното е обсебил къща, чийто наем отказва да плаща. На кадрите се вижда как той на няколко пъти блъска микрофона на репортерката, а негов съратник казва, че ще си плати.

Преди ден Софийският районен съд пусна от ареста Петното, понеже имал три деца, за които трябва да се грижи. Той обаче ще остане зад решетките, докато втората инстанция не се произнесе.

Преди да бъде прибран в килията, Петното бе засичан на различни политически прояви. През миналото лято участва на среща на премиера с граждани. Беше сниман и на митинги с участието на лидера на "Без цензура" Николай Бареков.