Петното окупира къща, бил "на гости"

Бисер Миланов- Петното живее в къща, но не е плащал наем от месеци и отказва да я напусне

Собствениците на имота не могат да припарят до къщата си.

Бисер Миланов-Петното, сочен за провокатор от протестиращите през лятото и участник в срещи с премиера Пламен Орешарски, и още около 15 души живеят във въпросната къща.

Това твърди собственичката на имота Анжелика Шварц. Тя разказва, че през лятото на миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев.

Жената твърди, че не е знаела, че той е председател на движението на Миланов - „Свобода". Контактите със собствениците поел Петното, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности.

„В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалявам”, разказва жената. Анжелика твърди, че заради заплахи през последните месеци тя и семейството ѝ живеят в чужбина.

„Не казва какво точно ще ми се случи, но ми казва да не се прибирам, защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И „случки, които ще се случат" - това е любимият им израз”, спомня си жената.

 Анжелика и адвокатите ѝ изпълнили изискванията на закона - предупредили Бонев с нотариална покана, че трябва да плати и да напусне къщата.

Когато Петното бил потърсен да обясни поведението си, той заявил на репортер на bTV „абе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя”, по късно обяснил че е "на гости". След което Миланов се обадил в полицията с думите „Имаме проблем с някакви журналисти. Нахълтали са в един имот и снимат”.

Оказало се, че никой не може да задължи Петното и компания да напуснат къщата на Анжелика. Тя подала сигнал за случващото се в полицията. Те ѝ отвърнали със същото - клеветяла ги.

Един след друг, два полицейски екипа се отзовавали на сигнала на Миланов. Около 19 ч вечерта собственичката и екип журналисти били отведени в полицията. Джипът на Миланов е пуснат да се движи свободно, а репортера и екипа му- отведен до районното под ескорт. Журналистите трябвало да дадат сведения за случилото се, а Миланов - да подаде жалба срещу тях.