В съда: Излизат потресаващите разкази за убийството на бай Методи

Таксиметровият шофьор бе пребит до смърт

Делото срещу 33-годишния Александър Скръчков, бруталния убиец на таксиметровия шофьор Методи Гачев, започна с разпит на свидетелите на случилото се през нощта на 24 май миналата година.

Двама от компанията на Александър вече дадоха показания, предаде наш репортер от съдебната зала.

Във фаталната нощ Александър, брат му Стоян и приятелят му Христо Марков и Соня Стефанова вървели в Капана по посока на съда. Пътят им бил пресечен от таксито на бай Методи. Шофьорът им присветнал, за да се отдръпнат от платното.

Александър се ядосал, налетял на жълтата кола и разбил фара й.

Методи излязъл от таксито и тогава младият мъж започнал да го налага, повалил го и продължил да го бие жестоко, разказа един от свидетелите, Христо Марков. Самият Марков опитал да спре приятеля си, но Александър не реагирал. Тогава Христо се уплашил и избягал.

При разпита Марков призна, че във фаталната нощ самият той бил много пиян и накои момементи не успява да си спомни много ясно. Така например не е много сигурен дали братът на убиеца и тогава 15-годишната Соня са присъствали на сцената. Свидетелски показания, както и самите показания на момичето обаче показват, че двамата са си тръгнали преди боя.

Стела Манчева, младата жена, возила се в таксито по време на инцидента пък разказа, че избягала от мястото още при спречкването.

Днес са призовани 13 свидетели и 10 вещи лица.

Очаквайте подробности!           

В нощта на 24 срещу 25 май 2013 година Александър Скръчков преби жестоко таксиметровия шофьор Методи Гачев. Лекарите се бориха за живота на жертвата, но на 17 юни Гачев почина. Синът на бай Методи обяви награда от 2000 лева за убиеца, който бе издирван четири месеца.

Скръчков е бил разпознат от двама очевидци на побоя - момиче, което се е возило в таксито на жертвата, и жител от блока, под който станал побоя.

За това престъпление законът предвижда от 15 години зад решетките до доживотен затвор без замяна.