В Нефтохимик тренират минифутбол

Треньорът Златко Янков е притеснен от факта, че неговите футболисти играят мачове от по 7-8 играчи и то на малки врати

Продължават неволите на елитния Нефтохимик. Както още в началото на седмицата Burgasutre писа, поради непрестанните дъждове теренът в Долно Езерово е наводнен и не може да се ползва. Това принуждава отбора да тренира на изкуствените терени в Славейков и Изгрев. Те обаче са маломерни и не могат да заменят естествените покрития с нормални размери.

Треньорът Златко Янков е притеснен от факта, че неговите футболисти играят мачове от по 7-8 играчи и то на малки врати, което е немислимо за подготовката на един професионален отбор. Въпреки това всики играчи се влагат максимално в тренировките и се опитват да поддържат кондиция, доколкото в тези условия това е възможно.

За разлика от първите два мача, в които се видя че отборът отпада физически след 60-та - 65-та минута, в двубоя с Ботев Пловдив нафтата игра активно до края и само липсата на повече самочувствие и опит лишиха тима от справедливо равенство срещу борещия се за Европромоция пловдивски тим.

Днес отборът отново ще тренира на изкуствен терен, а надеждата на треньора е при пристигането за мача в Гоце Делчев от ръководството да осигурят затревен терен, на който играчите да направят поне една нормална и пълноценна тренировка преди двубоя с Пирин.