Показват филм за големите поети на Стара Загора

След филма членовете на Младежкия общински съвет ще дискутират необходимостта от възраждането на Музей „Литературна Стара Загора"

На 7 март 2014 г. от 11.00 часа в Младежкия дом за ученическата аудитория в Стара Загора ще бъде представен поетично-документалният филм „Спомен за моите деца" – за големите поети и писатели на Стара Загора.
След филма членовете на Младежкия общински съвет ще дискутират необходимостта от възраждането на Музей „Литературна Стара Загора". На всички отличени участници в конкурсите, обявени по проект „Общество на граждани и поети" на Клуб „Отворено общество", за: есе на тема „Роден съм в град на поети"; екипна разработка на един учебен час, посвететен на литературната история на Стара Загора; художествено изпълнение на произведение или откъс от творба на старозагорски автор и проект за Патронен празник на училище, ще бъдат връчени предметни награди и грамоти.
Проектът „Общество на граждани и поети" на Клуб „Отворено общество" е финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Събуждането на местното самосъзнание и основателната гордост на старозагорци като наследници на безценно литературно богатство са в основата на гражданската инициатива за възстановяване на Литературния музей в Стара Загора.
Филмът „Спомен за моите деца" за големите поети от миналото на града ще бъде представен на 6 март 2014 от 18.00 часа в залата на Куклен театър – Стара Загора. На прожекцията ще присъстват и създателите на филма от Ню ейдж Студио.