Две дестинации изпращат туристи в друго време и пространство

Общо 17 галерии за гостите на "Подземния град"

Върху две основни дестинации е изграден идейният проект "Подземният град". Те ще изпращат гостите в друго време и пространство. 

Те ще дадат възможност с влизането от централния вход, който ще бъде до фонтана в Морската градина посетителите да започнат своето интерактивно пътешествие, водени от Водата, разясни Димитър Маджаров – директор на "Летен театър, фестивали и концерти" в община Бургас.

Два основни коридора – Морето и Градът, ще се преливат в определени точки един в друг, в които зрителят ще има избор как да продължи "пътешествието си".
Аватар или дигитален холограмен образ в реални размери на делфин ще посреща зрителя още от входа и ще го придружава по коридора до галерията "Морето – Морски приключения", където той ще се гмурне в потънал кораб, ще стане участник в пиратска битка, морска буря и др.
Втори аватар – на римски аристократ, ще повежда посетителя в другия коридор "Градът – Пътуване във времето". Там ще се запознае с историята на пристанище Порос, с античния град "Акве Калиде" и ще се срещне с големите личности и творци на Бургас – Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Петя Дубарова, Христо Фотев и др. и ще усети атмосферата на Стария Бургас с неговата уникална градска култура и архитектура.
Ще има още помещения с интерактивни и променящи се подове, както и такива, в които децата и младите таланти ще могат да рисуват и изнасят представления.