Кои са страничните ефекти на влюбването?

Вижте как точно ни променя любовта

Кгато човек е влюбен, той се променя. Става по-разсеян, по-усмихнат и има блясък в очите. Неслучайно хората казват, че любовта е сляпа. Влюбените са склонни да виждат света в розово и да затварят очите си за недостатъците на човека, когото обичат. Когато човек е влюбен, често се появяват странични ефекти. Вижте кои са те:

Влюбените вървят по-бавно – когато е на крилете на любовта, той намалява скоростта, с която се движи. Това важи основно за представителите на силния пол. Мъжете се съобразяват с походката на жената, към която имат чувства. Това не важи, ако вървят до жена, която възприемат като приятелка.

Любовта е като наркотик – истината е, че влюбването предизвиква същата реакция на мозъка и усещане за еуфория, както пристрастяването към кокаина. Затова често влюбените се чувстват като дрогирани.


Любовта заслепява – мислите си, че половинката ви се заглежда по красиви мъже и жени, но е доказано, че влюбените са склонни да се обърнат на другата страна, когато покрай тях премине атрактивен представител на срещуположния пол.

Хората се променят, когато са влюбени – хубавото е, че повечето пъти тази промяна е към по-добро. Любовта кара хората да пораснат и да осъзнаят неща, на които преди просто не са обръщали внимание.

Влюбените говорят по-силно – когато една жена разговаря с мъж, по когото си пада, тя повишава тоналността на гласа си. Интересен е фактът, че влюбените често имитират начина на говор на половинката си.

Любовта води до сърцетуп – влюбените се притесняват и съответно пулсът им се ускорява, когато са в компанията на човек, по когото си падат или отиват на романтична среща с него.

Влюбените оглупяват – когато човек е на крилете на любовта, той по-трудно се концентрира. Ако в последно време сте разсеяни, бъдете сигурни, че някой ви е завъртял главата.