Бум на жалби за некоректни жилищни оферти

Общественият посредник на Бургас предупреди гражданите да внимават

Опити за промяна на информацията при продажбата на недвижим имот е сред най-честите измами. за първите два месеца на тази година вече има постъпили множество жалби до бургаския омбудсман, свързани именно с покупко продажби на обекти, които всъщност не са коректно фиксирани в обявата и документацията. 

По информация на обществения посредник Таьо Атанасов гражданите се оплаквали, че са закупили жилища, а после се оказва, че разполагат с ателиета. В нотариалните актове някои продавачи правят всичко възможно да избегнат изричното изписване на апартамент, като го заменят със самостоятелен обект. Този вид помещения са пригодени за жилища и могат да притежават всички елементи на такива, но по предназначение са регистрирани като ателиета т. е. те са нежилищни имоти, алармира бургаският омбудсман Таню Атанасов.
Този тип имоти трудно се купуват и продавачите ги предлагат на определено по-ниски цени, още повече, че по правило те са маломерни. По този начин привличат купувачи, като се стараят да скрият негативните последици за купувача от една толкова „изгодна“ сделка.