Ивайло Захариев - спец по “ча-ча”

Спортът ми се удава, но нямам никакви футболни умения, твърди актьора от "Под прикритие"

Ивайло Захариев се движи гъвкав като пантера в "Под прикритие", а причините за това са доста. Едната е, че има най-добрия личен треньор - малкият Филип го предизвиква така, че да улавя пакостите му миг преди да ги е свършил. Ивайло е танцувал бални стъпки и латино заради гадже. Ходи на стрелбище, за да се подготвя по-добре за ролите си, пише Lifestyle.bg. И макар че според сценария май уби колега, в живота мерникът му е много точен, признават инструкторите му.

1. Домашен майстор
Вкъщи имам мистрия, гипс, кофичка, дюбели от всички размери и ако някой се чуди какво да ми подари за рождения ден - ще ме зарадва с бормашина. Че засега ползвам тази на брат ми. Миряна често измисля разни малки проекти и с радост се заемам с тях.

2. Ценител на виното
Много обичам вино и винаги на събития го предпочитам. Фен съм на червеното, но на публични места избирам бяло, за да не ме заловят по следите от зъбите колко съм изпил.

3. Танцува румба и меренге
За да впечатля едно гадже, се записах на курс по "социални" танци. Тя беше в чужбина, а аз знаех, че ги умее, и исках да я изненадам, като се върне. Сега имам още едно умение в CV-то си.
Изкарах пълно обучение от шест месеца. Научиха ме на румба, ча-ча, меренге и бачата. Техниката, която придобиваш там, е много приятна - не си запален много, но в клубове и дискотеки правиш впечатление с това, че водиш добре жената до себе си. С Миряна блеснахме на приятелска сватба.

4. Запалил двора на съседите
Веднъж Иво, тогава на 12, и по-големият от него брат Александър се чудели как да се забавляват на вилата и решили да накладат огън. Станало им скучно и почнали да го гасят - хвърляли, каквото им падне. Духнал вятър. Пламъците се разгорели, хукнали на шеста към двора на съседите. Минали оградата, превзели тревата, която била запустяла, и така към един декар лумнал в оранж. Том Сойер и Хъкълбери Фин се втурнали да гасят с вода, но не знаели точно какво да правят и повикали дядо им за помощ. Той ги въоръжил с лопати и казал да мятат пръст върху огъня. Прехвърлили те оградата и се заловили за работа. Иво признава, че доста се поуплашили.

5. Зайче в детската градина
"Първата ми роля беше в детската градина на някакво пролетно тържество. Нямам спомени, но имам снимки - бях зайче". А прякорът сред близките му приятели е Ови - Иво на обратно.

6. Не разбира от футбол
"Понякога ходя с приятели "да ритаме". Аз обикновено съм вратар. Като изключим, че като цяло съм атлетична натура и спортът ми се удава, нямам никакви футболни умения. Не ме и вълнува! Не гледам мачове и нямам представа кой е Меси и какво меси. Даже веднъж ме поканиха да съм ководещ на "Футболист на годината". Беше ужасно. Повечето от наградените не получиха лично наградите си, а нямахме информация кой ще ги вземе вместо тях. Не познавах нито един от тези хора и не успявах да ги представя. Катастрофа. Дори нарекох селекционера на националния отбор Любомир Пенев вместо Любослав. Ха-ха! Знаех, че е Любо, ама как точно. После се гледах в "Господари на ефира".

7. Носи термобельо
Понякога се налага да снимаме "Под прикритие" часове наред при минусови температури. Колкото и да се стараят от екипа да имаме топлина, неизбежно висим на студа в чакане на екшъна. Често дрехите ни не са особено топли и единственият шанс да не измръзнеш, е да носиш топли дрехи отдолу. Имам термоклин, който много прилича на наполеонки. Не е никак фешън, но ме спасява.

8. Фен е на Тери Пратчет
Ако един ден реши да изненада всички киномани и да накара ченето им да увисне, влизайки в съвсем различен образ, това ще бъде с най-култовия герой на Тери Пратчет - самия Сам Ваймс, шеф на Стражата в измисления град Анкх-Морпорк. Иво е голям почитател на писателя, който е с толкова богата фантазия, че е истинско предизвикателство да бъде филмиран. Сам Ваймс е цинично пианде, голям мъжкар и бесен смелчага. Иво обаче няма против да бъде и дясната ръка на Ваймс, слънчевият капитан Керът, когото всички обичат и винаги е добронамерен. И двете роли еднакво биха му се усладили.

9. Стреля много точно
Два пъти е ходил на стрелбище да се учи на майсторлък. Първият - за "Лов на дребни хищници". Това, което малцина знаят, е, че там среща за първи път Мариан Вълев, който играе мафиота Синатра. Днес те са комбина в "Под прикритие". В "Лов на дребни хищници" Иво играе малкия гробар, който бързо пада убит и, общо взето, го има на пет кадъра, както сам се шегува. Но е щастлив, че е бил до първокласните Христо Шопов и Вълев. За "Под прикритие" също ходи да стреля, за да изглежда достоверен, да се научи на правилната стойка и бързина. Опитни стрелци от екипа го похвалили, че има невероятно точен мерник. В една от каскадите, когато се преследваха с Мариан Вълев като Куката, Иво отказал каскадьор и сам се справил с екшъна.