EVN България с готовност за извънредни ситуации

Към момента ситуацията с електрозахранването е нормална

Във връзка с обявения за днес код „жълто“ от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН за области в Югоизточна България, EVN България е в повишена готовност за реакция в случай на изостряне на атмосферните условия.

76 дежурни екипа на дружеството, оборудвани с техника и инструменти за работа при зимни условия са в готовност да се справят в случай на увеличена аварийност, заради влошените метеорологични условия в Югоизточна България. При извънредни ситуации са в състояние да мобилизира допълнителен брой аварийни екипи, техника и механизация, включително и от външни фирми. В тази връзка са разгледани и плановете за допълнителна доставка на материали и техника, в това число специализирана механизация, високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони.

Към момента ситуацията с електрозахранването е нормална, но в случай на увеличена аварийност дружеството е в готовност да активира кризисен щаб за координиране на възстановителните дейности.