Само в Мусачево все още няма ток

Продължават възстановителните дейности в Свиленградско

До 16ч. се очаква да бъде възстановено електрозахранването в Радневското село Мусачево. Локалните аварии в другите села от Старозагорска област са отстранени и навсякъде вече има ток, съобщават от EVN.
Ситуацията с електрозахранването в община Свиленград се подобрява сравнено със сутрешните часове. Към 14:30 ч. днес екипите на EVN България съвместно с екипите на Електроенергийния системен оператор успяха да осигурят захранване по временна схема за по-голямата част на гр.Свиленград. В момента с нарушено захранване са южните части на града, кварталите Простор, Изгрев и Гебран. Очаква се градът да бъде изцяло захранен, когато по-късно днес се включат двете подстанции на ЕСО „Свиленград“ и „Любимец“, които все още са без напрежение.
В останалата част на община Свиленград възстановителните дейности продължават в селата Левка, Мустрак, Чернодъб и Пъстрогор, с изключение на Транзитния център до село Пъстрогор, който е с нормално захранване.
В останалите части на Югоизточна България ситуацията се нормализира. Възстановени са голяма част от населените места, които сутринта имаха проблеми. До 16:00 ч. се очаква с възстановено захранване да бъдат село Капитан Петко Воевода в община Тополовград, село Сливарево в община Приморско, село Мусачево в община Раднево и село Светлина в община Димитровград.
В EVN България продължава да функционира свиканият „Кризисен щаб“, който координира и направлява възстановителните действия на екипите на дружеството.