Искат оставката на министъра на здравеопазването

Заради проблемите във Фонда за лечение на деца и трансплантираните пациенти

От ПГ на ГЕРБ поискаха оставката на здравния министър Таня Андреева заради проблемите във Фонда за лечение на деца, както и проблемите на трансплантираните пациенти.
„За 9 месеца няма нито един внесен закон в Народното събрание и липсва каквато и да било комуникация между министъра на здравеопазването и шефа на НЗОК. Министър Андреева не се е явявала и в здравната комисия в Народното събрание, игнорирала е всякакъв дебат", каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
„Нямаме нито едно действие на управленец, а напротив - на тъмно, без обществено обсъждане се създават подзаконови нормативни актове, които да обслужват настоящото статукво. Институциите в държавата в сектор на здравеопазване не си говорят. Министър Андреева говори, че с 20 % ще бъдат намалени лимитите на болниците, Румяна Тодорова няколко часа след нея опровергава. Комисията по здравеопазване и Народното събрание е игнорирано от всякакъв дебат", заяви Атанасова.
„Липсва дебат в обществото по сектор "здравеопазване", липсва и координация между НЗОК, Министерство на здравеопазването и Комисията по здравеопазване. Министър Таня Андреева не е за това място и е наложително министър-председателят да я отстрани от тази длъжност", категорична бе тя.