Знакът на Българина е сериал за издръжливите хора!

"Знакът на българина е символ, който да ни накара да се замислим, че е време да съберем нещата около нас – разпръснатите ни мечти "за чиста и свята република"

 

В понеделник в ефира на TV7 започна новият сериал "Знакът на българина", по мотиви от едноименния роман на Димитър Недков. 

"Знакът на българина е символ, който да ни накара да се замислим, че е време да съберем нещата около нас – разпръснатите ни мечти "за чиста и свята република", разпръснатите ни мечти за по-добър живот, разпръснатите българи, като дух поне да се съберем, които сме по целия свят. Това е знакът на българина."

Сериалът е политически трилър, в който има много неудобни истини, които няма да се харесат на някои хора. Всички герои в него имат лесно разпознаваеми реални прототипи – задкулисни играчи не само в България, но и на международната сцена. Недков е категоричен, че сравнението с Дан Браун е несправедлив. Световноизвестният автор е генератор на стимул и други народи да покажат, че нещата не се въртят само около познатите точки като Лувъра и Националната библиотека на САЩ.

В среиала се засягат много исторически моменти, които не са сред най-често представяните в теориите за световна конспирация. В него се спомнава за търсенето на Атлантида, което е завършило в България на бреговете на Черно море. Недков е сред историческите експерти, които твърдят, че България е сред най-ощетените страни от официалната история на света, която многократно е била преправяна в полза на Великите сили.


Какво общо има авторът на хитовия бестселър "Шифърът на Леонардо" Дан Браун с тв поредицата – можете да чуете от самия Димитър Недков, сценарист и режисьор на продукцията в интервюто му за "Добро утро България" на TV7.


Още за "Знакът на Българина" можете да прочетете ТУК.