НС гласува Закона за движение по пътищата

Законопроектът предвижда повече санкции за нарушения, регистрирани с камера

Депутатите ще гласуват днес на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. По план това трябваше да стане на заседанието в сряда, но зам.-председателят на парламента Мая Манолова отложи гласуването.

Законопроектът предвижда повече санкции за нарушения, регистрирани с камера. Ограничава се възможността коли с български номера да са собственост на чужденци, живеещи извън страната. Въвежда се глоба за включваща се без повод аларма и се създава режим за санкциониране на притежателите на автомобили с регистрация в страни от ЕС.

Депутатите ще гласуват на второ четене промени в Закона за обществените поръчки, внесени от Министерски съвет. Те ще обсъдят на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за горите и Законопроект за защита на растенията. Депутатите ще гласуват промени в Закона за енергията от възобновяеми източници.

В Народнорто събрание ще бъде обсъден доклад на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013 г. и проект за решение по доклада.