До края на март започва ремонтът на моста на 4-ти километър

Предстои затруднение в трафика в района.

Ремонтът на моста на 4-и километър в София започва до края на март. Информацията обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова и предупреди, че предстои затруднение в трафика в района.

Предстои и стесняване на движението по бул. "Цариградско шосе", което ще се осъществява в едното платно. Поетапно ще се стесняват всички ленти, за да може да не се спира напълно преминаването на превозни средства.

„Около месец ще има неудобство в едната посока, съответно след това и в другата, но наистина е важно", посочи Фандъкова, цитирана от „Фокус”.

„Миналата година имаше отломки, които падаха от моста на 4-и километър, така че от гледна точка на сигурността, е изключително важно да направим тези съоръжения”, увери градоначалникът. Днес тя провери ремонта на подлеза на „Орлов мост”.

Ще бъде направено цялостно саниране на надлезите при "4-и километър" и "Ал. Малинов". Дейностите включват фрезоване, преасфалтиране, ремонт на дефектите по пътната основа и запълване на пукнатините. Ще се правят нови бордюри и тротоари.