Джони Деп е братовчед на кралица Елизабет II

Интересните роднински връзки не свършват дотук. Например Брад Пит е братовчед на... Барак Обама

Светът е пълен със странни роднински връзки. Човек не може да си ги избере, а в България е популярен лафът, че в малка държава като нашата всички сме братовчеди. И това е абсолютно вярно. Но има братовчеди, които просто не можеш да повярваш, че са свързани по някакъв начин.

Най-странната роднинска връзка е може би между Джони Деп и кралица Елизабет II. Двамата са си чисти 20-и братовчеди, като общият им прародител е Едуард III. Един от най-великите крале в английската история, управлявал между 1327 и 1377 година. Нареждат го сред най-добрите военачалници в историята, върнал блясъка на империята, загубен от баща му Едуард II. Възкачва се на трона едва 14-годишен и умира от чума. Историците по негово време го сравняват с митичния крал Артур.

Елизабет се явява 17 пъти праправнучка на Едуард. А родът на 50-годишния Деп стартира от третия лорд на Норкумбърланд Хенри Пърси, който умира през 1489 г., и се явява само четири пъти праправнук на Едуард, обяснява електронното издание на „24 часа“.

Интересните роднински връзки не свършват дотук.

Брад Пит пък е силно свързан с Белия дом. Толкова силно, че се явява братовчед на Барак Обама. Семейното дърво на Барак е доста сложно, защото се разпростира от Кения през Ирландия, та чак до Хавай. Но двамата имат десет пъти прапрадядо в лицето на Едуин Хикман, починал във Вирджиния през 1769 година. Така се обясняват и политическите пристрастия на Брад, който е един от най-върлите демократи в САЩ.

Половинката на Пит - Анжелина Джоли, също не е по-далеч от Белия дом от него. Тя пък се явява девета братовчедкана бившата първа дама и бивш държавен секретар Хилари Родъм-Клинтън. Тя пък може да е следващият кандидат на демократите за Белия дом, след като изтече вторият мандат на Обама.

Британският премиер Дейвид Камерън също не е пощаден от странни роднински връзки. Негов шести братовчед се явява един от най-известните комедианти и собственик на кръчми на Острова Ал Мъри.

Двамата имат пет пъти прапрародител чрез поета Уилям Мейкпийс Такери. Което обаче не попречи на Мъри да се изправи срещу братовчед си в битката да бъде разрешен алкохолът в баровете и след 22 часа заради световното първенство в Бразилия това лято. Засега губи битката, но още нищо не е ясно.

Австралийската певица и актриса Холи Рейчъл Вукадинович, известна като Холи Валанс, се явява първа братовчедка на незабравимия британски комик Бени Хил. "Имам неговото невероятно чувство за хумор", признава съпругата на милиардера Ник Кенди. Прародителите на Бени - Хенри Хоутърн Хил и София Съмърсби Хил, се явяват прапрародители на Холи по майчина линия. А има и фамилии, в които красотата е част от тяхното ДНК.