Филип Киркоров разпродава апартаментите си в Равда

Световноизвестният певец Филип Киркоров разпродава апартаментите си в Равда. Клюката се върти от седмица в морското селище. Според местните жители известният им комшия е решил да се отърве от всичките си имоти в тузарския комплекс „Емералд Ризорт”, който се намира на метри от брега на морето.

В Него Киркоров притежава над десет суперлуксозни апартамента. Още след като се обзаведе с ваканционните жилища, половинката на Алла Пугачова вдигна грандиозен международен скандал. Главната причина за недоволството му се оказаха непоносими миризми от близката свинеферма. След това певецът разбра, че яко се е набутал с огромни цени за морски изглед, но пред кооперацията му изникна ново ваканционно селище, което скри вълните. Скандалът гръмна преди две години в супер рейтинговото предаване „Прямой ефир” по втората национална руска телевизия „РТР”. В него, Киркоров и компания се оплакаха от комплекс „Емералд ризорт”. Звездата, с български произход, директно изрази разочарованието си от действията на фирма „Емералд” спрямо него и приятелите му. Братушките са недоволни от нереално високите цени на жилищата в района на Равда. През 2008г. те се търгували между 2000-3000 евро за кв.м. Сега обаче, същите апартаменти можели да се продадат максимално за 900 евро кв.м. Другият наболял проблем бил отходна тръба и свинеферма в близост до тузарските кооперации. Според Лолита, в разгара на лятото, от прасетата цялата област започвала да мирише ужасно а мръсната вода, пълна с фекалии и зарази се вливала директно в морето. Така почиващите в района получавали остри чревни инфекции с разстройство и повръщане. Репортер на „Торнадо” посети зловещото място описано от групата на Киркоров, но в радиус от 250 метра не откри следи от прасета. Вторият проблем, който разгневил руснаците се оказа прословутата такса – обслужване, която била 1 евро за кв.м. годишно.
По-късно тя набъбнала на 5 евро. Първоначалната идея на Киркоров била да съди фирма „Емералд” и компанията инвеститор „Пайонир девелъпмънт”, но впоследствие мераците му ударили на камък, тъй като в договора изрично било посочено, че фирмата – строител на имота може да повиши сумите когато пожелае. Справка на „Торнадо” в няколко подобни комплекса от Созопол, Слънчев бряг и Свети Влас показа, че там цени за годишно обслужване варират между 7 и 14 евро за кв.м. Последният шокиращ удар по самочувствието на руските звезди била новоизграждаща се кооперация, точно пред „Емералд”, която ограничавала драстично панорамната им гледка към морската синева. Пътят към плажа ставал обходен, а елитният комплекс от първа линия минавал на втора. От своя страна, „Пайонир девелъпмънт” заявиха, че всички руски звезди са били наясно с бъдещета постройка още когато са купували имотите си.