Върнаха делото срещу ексченгето Михаил Менашки

Процесът за убийството на красавицата Мария Златанова ще се гледа отново в Апелативния съд в Бургас.

Тричленен състав на Върховния касационен съд върна делото за  жестокото убийство на 30 –годишната барманка Мария Златанова обратно в Бургас. 

Подсъдим за престъплението е бившият полицай от Несебър Михаил Менашки.  Той има постановена 25-годишна ефективна присъда, която е потвърдена и на втора инстанция.  Менашки беше признат за виновен в умишленото убийство извършено по особено жесток начин на Мария Златанова и  нанесена средна телесна повреда на приятеля на убитата –футболистът Симеон Куминков. Зверското клане става на 3 септември  2012 г през хотел  „Глобус“ в Слънчев бряг. Менашки причакал двойката и нападнал Мария докато се качвала на предната седалка в джипа на приятеля си. Жената е прободена седем пъти, раненен е и младежът, който се опитал да я защити.

Според магистратите двете съдебни инстанции са допуснали съществени процесуални нарушения. Не е взето становище на подсъдимия при конституирането на останалите страни по делото и това съдебно заседание е проведено неправилно. Решението на Апелативния съд  е буквален препис на мотивите на първоинстанционния, аргументират се върховните съдии. Делото се връща на втора инстанция за да с изготви задълбочен анализ на доказателствата и да прецизира първоинстанционната присъда, пише в решението си ВКС.