Министър Чобанов в Стара Загора на среща с бизнеса

Местните предприемачи ще се запознаят с възможности за финансиране

Министърът на финансите Петър Чобанов и изпълнителният директор на Българската банка за развитие Иван Христов ще се срещнат с представители на бизнес общността в гр. Стара Загора и гр. Ямбол.

В срещата ще участват и областните управители на градовете – съответно Живка Аладжова и Николай Пенев.

Събитието ще се състои в четвъртък, 20 март.

Срещата в гр. Стара Загора е с начален час 10:30 и ще се проведе в Конферентната зала в Областната администрация, ет.2. Началото е открито за представителите на медиите, а след нейния край в 12:00 часа е предвиден брифинг.

Срещата в гр. Ямбол е с начален час 15:00 и ще се проведе в Градската художествена галерия „Жорж Папазов“. Началото е открито за представителите на медиите, а след нейния край в 16:30 часа е предвиден брифинг в Конферентната зала в Областната администрация.

Срещите имат за цел да се запознаят местните фирми с новите възможности за финансиране от Българската банка за развитие, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средни предприятия. Представителите на бизнеса ще зададат своите въпроси към министъра на финансите и експерти на банката. 

Българската банка за развитие е създадена през 1999 г. като Насърчителна банка. В навечерието на петнадесетата си годишнина институцията има капитал в размер на 675 млн. лева, а общата стойност на активите й възлиза на 1,78 млрд. лева. Банката е в процес на преформулиране на своите приоритети с акцент върху малките и средните предприятия. Министерството на финансите е принципал на банката, в която държавата е мажоритарен собственик.