Отварят допълнителни каси за заплащане на данъци в „Люлин” и „Младост”

Срокът за заплащане на местните налози с 5-процентна отстъпка е до 30 април

Във връзка с периода на заплащане на данък недвижими имоти и данък МПС с 5 -процента отстъпка Столичната община отваря допълнителни каси в два от най-натоварените райони - Младост и Люлин. Това става по настояване на кмета Йорданка Фандъкова, която присъства на оперативката на зам. кметът Дончо Барбалов и директорите на данъчни служби.

Градоначалникът поиска да бъде създадена организация при която гражданите да имат възможност да заплащат бързо своите данъци, както и в данъчните бюра да има достатъчно информация, свързана с местните данъци и такси.

Срокът за заплащане на местните данъци с 5-процентна отстъпка е до 30 април. Работното време на данъчните служби е от 8.30 ч до 18.30 ч.

Столичната община напомня на гражданите, че те могат да заплащат своите данъци и такси по банков път, във външни каси на платежни институции, както и през интернет страницата на общината. Плащанията през страницата на общината се осъществяват без такса. До 31 март без такса гражданите могат да заплатят своите данъчни задължения и в касите на Общинска банка. От миналата година столичани могат да заплащат за всички свои имоти, намиращи се на територията на Столична община от всяка една данъчна служба, без значение адресната им регистрация и адреса на имота.