Изнасилвачът Георги Симов обичал да изтезава жертвите си

Извергът водел двойнствен живот

Мил, добър, възпитан, готов винаги да помогне на другите – така всички описват 33-годишния Георги Симов, който бе арестуван за серия от изнасилвания и зверства над жени. Младият мъж е водел двойнствен живот и никой от приятелите му не допуска, че именно той е човекът, когото полицията е разследвала в продължение на месеци.
Психиатрите, които са прегледали Георги Симов, твърдят, че дълбок, емоционален проблем е отключил насилника в него. Според тях той много добре е осъзнавал какво прави и няма отклонения от личността. Описват го още като личност със силен нарцисизъм, който е поставял себе си в центъра на вниманието. Жените, които са били пребивани от него, разказват, че той се променял внезапно. В началото впечатлявал с изтънчено поведение и увереност, но в един момент започвал да гледа странно, погледът му се изострял и тогава ставал груб
Георги Симов има и впечатляваща биография. Последно работи като директор продажби в пенсионна компания. Колегите му също го описват като мил и добър. “Шокирани сме, защото нищо от това, което се говори за него, не е познато за нас. Никога не се е държал зле с колежките, много възпитан, уверен, амбициозен с желание да израсте в кариерата”, твърдят пред „Шоу” колеги на Георги от пенсионната компания.
Симпатичният млад мъж лесно можел да събуди доверие. Затова и бил сред най-успешните в продажбите на пенсионните застраховки.
“Познаваме се от няколко години. Не е споделял с мен за жени, но веднъж отидохме заедно на рожден ден. Там ме запозна с приятелката си Деница. Двамата изглеждаха много влюбени. Направи ми впечатление, че се държеше много нежно с нея. Мисля, че бяха щастливи и затова не мога да си представя, че е нападал и пребивал жени”, разказва пред друг от приятелите на Георги Симов.
Деница също твърди, че приятелят й бил мил, нежен и внимателен. Описва го като мъж, който прави подаръци, не забравя рождените дни и умее да прави комплименти. “Заедно сме от година и половина, имахме планове за бъдещето, искахме да живеем заедно. Никога не се е държал грубо с мен, всичко ни беше съвсем наред – бяхме си една нормална двойка”, твърди Деница.
Единствено Нели Атанасова – майката на Георги, признава, че синът й имал от известно време проблем с жените и контролирането на агресията си към тях. Тя обаче също твърди, че той имал емоционални проблеми и заради тях характерът му се променил.
Странното е, че в продължение на години майката, която е и известен гастроентеролог в Бургас, не взима никакви мерки да помогне на сина си. Вместо това си затваря очите в продължение на години и оставя агресивността му да ескалира. Близки на семейството дори подозират, че д-р Атанасова се намесва по време на първото задържане на сина й през 2012 г. и урежда той да излезе от ареста. Самата тя е викана често като вещо лице по различни съдебни дела и има контакти в полиция, съд и прокуратура.
До последно майката на Георги опитва да изкара сина си невменяем. Д-р Атанасова твърди, че синът й имал много добри момичета за приятелки и сред тях имало дори миски. “Много пъти съм разговаряла с него за отношенията му към жените.
В живота си той натрупа много трагични моменти и затова така се е случило. Съчувствам на момичетата, с които той се е отнесъл зле, но много от това, което се говори за сина ми, не е вярно”, твърди д-р Атанасова.
До момента срещу Симов са заведени три досъдебни производства за изнасилвания, извършени през 2012 г., 2013 г. и 2014 г. Последният случай е съвсем пресен, от 27 февруари. Тогава Георги прави пореден опит за сексуално престъпление с млада жена в известно нощно заведение в идеалния център на София. След като я издърпва на усамотено място, той започва да се гаври с нея. По-късно момичето ще разкаже пред полицаите, че Симов се държал изключително джентълменски с нея и затова му се доверила. Променил се внезапно, когато тя отказала да има интимен контакт с него. Започнал да й крещи, че всички жени са “ку.ви” и заслужават да бъдат пребивани. Момичето опитало да избяга, но тогава той ударил главата му в стена, след това започнал да я бие с юмруци по лицето. Когато жертвата му се свлякла на земята, продължил с ударите. Ритал я в тялото, опитал и да я души. Жената се спасява като по чудо. Случайни минувачи виждат какво се случва и се притичват на помощ. Единият от тях подгонил Георги, но той успял да избяга.
Към настоящия момент Георги Симов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена от Софийски градски съд на заседание от 7 март, вследствие на престъплението от 27 февруари. Макар да е в ареста, близките на жертвите са разтревожени, че досега той е бил необезпокоявано на свобода въпреки досъдебните производства за изнасилване.
След като по случая се разшумя, към медиите и органите на реда заваляха десетки сигнали от негови бивши интимни приятелки. Те могат да докажат многобройни травми, които биячът им е нанесъл. Много от жертвите на Георги разказват, че чупенето на пръсти бил любимият му момент от извращенията му. Докато правел секс с момичетата, хващал ръцете им и започвал да ги извива. Често обичал и да задушава момичетата по време на сексуален акт. Друг път хващал главата им, дърпал ги за косите и ги блъскал в леглото
Една от изнасилените от него жени разказала също, че вкарвал в нея различни предмети. Колкото повече го молела да престане, толкова повече той се озлобявал. Накрая й причинил и разкъсвания на вътрешните органи. Когато видял, че й тече кръв, сам викнал линейка, но заплашил жертвата си да не го издава.
Георги Симов описва частично извращенията си на стената си във Фейсбук. Малко преди да нападне поредната си жертва през февруари, той написва: “За пореден път се убеждавам, че силният и смелият пол в България са жените! Благодаря Ви момичета за смелостта и желанието да помогнете и дадете кръв!!!“
Друг негов постулат гласи: “Изпъквай с неща, които не се купуват с пари!!!“
Близки приятели на Георги, които го познават от Ямбол, разказват, че като малък той бил много странен. Бил под опеката на майка си, която го разглезвала прекалено много и се притеснявала дори да го пуска навън да си играе с останалите деца. Момчето растяло преситено и презадоволено и никой не смеел да му откаже в нищо. Съседи на семейството си спомнят и за два случая, в които Георги пребил зверски майка си. От апартамента им се чували викове в продължение на няколко часа. После д-р Атанасова твърдяла, че синините по лицето й са от падане.
Всички, които познават историята на семейството, са убедени, че Георги започнал да се променя, когато баща му напуснал семейството и той останал сам с майка си. През цялото време синът обвинявал майката, че тя е виновна за разпада на брака им. Психолози предполагат, че вероятно тогава той се е озлобил и към жените. Те не изключват да има и силна, едипова връзка между майка и син.
Последните дни преди да бъде арестуван, Георги сякаш се е подготвял за бягство. Пуска в интернет обяви, че разпродава мебелировката си. За 5600 лева продава колата си, 5000 иска и за любимата си играчка – мотора „Ямаха”.