А вие колко ще оцелеете при зомби апокалипсис?

Онлайн тест се опитва да даде отговор на този въпрос

Зомбита! Надали ще изненадам някого, обяснявай, че живите мъртви в момента преживяват истински ренессанс. Те ни дебнат навсякъде – в супер успешния сериал „Живите мъртви“, игрите по него, филми като „Z-та Световна война“ и др. А от днес по кината тръгва и първият български филм за зомбита – „Код червено“.

И все пак, да се върнем на основния въпрос – Колко дълго бихте успели да оцелеете, ако живите-мъртви завладеят света?

Е, може да намерите сами отговор на този въпрос, благодарение на технологичната компания Qualtrics, пише сайтът „Машабъл“.  Тя е изготвила тест, който се интересува от най-различни неща – от това как бихте реагирали на това някой ваш близък да се превърне в зомби до предпочитаното оръжие за борба с немъртвите пълчища.

За момента над 80-хил. души са се включили в допитването. От резултати става ясно, че ако немъртвите нападат, най-дълго ще издържат хората във възрастовите групи между 18 и 25 и 26 и 35 години – съответно 80 и 79 дни. На своеобразното дъно седят навършилите 45 г. – те ще оцелеят по-малко от два месеца – 56 дни. Предпочитаното оръжие на анкетираните е нож. Челната тройка се допълва ножиците и пръчките.

Самия тест може да намерите тук.