Как да се предпазим от злокобни магии

Единадесет прости ритуала ще осигурят щит за цялото семейство срещу зли сили

Ако се съмнявате, че сте застрашени от магии или зли сили, има лесни начини, чрез които можете сами да се предпазите. Става въпрос за ритуали за защита, всеки от които представлява все по-висока степен на защитеност. Извършването на всеки един от тези ритуали ще ви обвива с още една защитна обвивка. Ритуалите са изключително прости, но много ефективни. Хубаво е да ги изпълните всичките, но дори и да пропуснете някой от тях, останалите са достатъчно силни, за да бъдете добре защитени от магии и зложелатели. Ритуалът се прави за защита от магии, но той не може да действа, ако вече имате направена такава!
Къмъкът - Черен турмалин е мощна защита против магии. Наричат го също "Камъкът на вещиците". Добре е да имате тази скъпоценност в дома си.
Първи ритуал: Разберете кой е вашият светец-покровител. Обикновено това е светецът, чието име носите и празнувате Имен ден.Вземате две негови икони – едната малка, другата голяма.Голямата икона закачете в спалнята над главата си, а малката носете винаги със себе си. Така ще бъдете постоянно под защитата на вашия светец – покровител.
Втори ритуал: Нека всеки ваш ден да започва с повтаряне три пъти на изречението: Никой не може да ми причини зло. Докато повтаряте изреченията, трябва да се гледате в огледалото. Изричайте думите с увереност.
Трети ритуал: Прекръствайте се три пъти, преди да излезете от дома си.
Четвърти ритуал: Всяка сутрин изпивайте по една глътка светена вода.Тя се взема от Църква или манастир и може да се допълва до три пъти с обикновена вода.
Пети ритуал: Ако разговаряте с човек, който ви казва прекалено хубави неща – кръстосайте зад гърба си два от пръстите на едната си ръка. Така ще се предпазите от лошата енергия на неговите думи, но най-вече от уроки.
Шести ритуал: Закачете в кухнята си пет глави чесън. Те ще ви предпазват от злите духове, които са призовани чрез магия.
Седми ритуал: Винаги имайте у дома си три клончета трепетлика, сложени в глинено гърненце.
Осми ритуал: Дръжте в глинено гърненце с шепа макови зърна в спалнята си.
Девети ритуал: Ако ви дойде гост, който не ви е много близък – или незабелязано пуснете в джоба му или хвърлете под него едно зрънце Мак.
Десети ритуал: Всяка вечер задължително се къпете и ако е възможно поддържайте боров аромат в банята си – от сапун, ароматизиращи свещи или соли за вана. миризмата на бор се използва като защита от магия.
Единадесети ритуал: Ако някой човек ви говори обидни неща, за да се предпазите – представете си го като едно малко насекомо, което не може да ви направи никакво зло.