РИОСВ мълчи нагласен ли е конкурсът за „Ропотамо”

Съдът постанови, че договорът на „Венис Марина” е законен, но екоинспекцията иска да даде атракциона на друг

Пореден опит да бъде изгонен наемателят на атракциона по река Ропотамо се разиграва преди сезона. От миналата година дейността е дадена на концесия на столичната фирма „Венис Марина”, но независимо от това в момента РИОСВ е обявила нов конкурс. Нечуваният скандал гръмна преди ден, след като от „Венис Марина” обявиха, че насроченият конкурс е незаконен. От фирмата оповестиха, че спуснатите условия за участие към кандидатите са нагласени така, че изборът е предрешен от сега.

„Със съдебно решение издадено на 12.03.2014 г. по дело 484/2013, Бургаският окръжен съд, приема за установено, че договорът съществува и не е прекратен. БОС изрично постанови, че договорът за атракционна дейност между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина" е валиден и с днешна дата е в сила. Въпреки това и пренебрегвайки грубо решението на Съда, настоящият директор на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов обяви нов конкурс за отдаване на дейност, за която "Венис Марина" има неоспорим договор и която вече е предплатила наемна такса за Сезон 2014”, заявиха от фирмата-наемател.
От РИОСВ- Бургас втори ден упорито мълчат какво се случва на Ропотамо и на какво основание е обявен повторен конкурс при условие, че към момента има законен наемател. Директорът на екоинспекцията е неоткриваем, не вдига телефона си. Очаквайте продължение по темата!