Бомбата под колата на адвокат Божикова - послание за съпруга й

Разследващите не изключват възможността апелативният съдия да е бил мишена на атентаторите

Бомбата, поставена под автомобила на пловдивската адвокатка Евелина Божикова, може да е била предупреждение и към съпруга й Севдалин Божиков.

Разследващите полицаи не изключват възможността апелативният съдия всъщност да е бил мишена на атентаторите. Той работи в търговското отделение на Апелативна прокуратура-Пловдив и през него също минават дела с голям материален интерес. Още през 2001 година Божиков получава заплаха за живота си заради дело за несъстоятелност, което предстои да гледа, съобщава "Марица". Следващата година той е поканен за зам.-министър на правосъдието в правителството на Симеон Сакскобургготски, като заместник на Антон Станков.

Севдалин Божиков ръководи междуведомствената работна група, която подготви проект за промени в Търговския закон, преди членството ни в Европейския съюз. Бил е председател на Търговското отделение в Пловдивския окръжен съд, синдик на Международната банка за инвестиции и развитие и зам.-управител и правен консултант в "Минералбанк" - Пловдив. В края на 90-те и началото на новото столетие Божиков работи по интересни случаи на обезглавяване на акционерни дружества. Едно от първите такива дела е случаят с Новотела в Пловдив. Тогава два вписани съвета на директорите свиква паралелни акционерни събрания. Войната е жестока, а залогът огромен. През 2001 година Божиков получава и заплаха за живота си заради дело за несъстоятелност на голяма компания. Работил е и по делата за "Пишещи машини".

Адската машина бе поставена под автомобила на Евелина Божикова - "Тойота Ярис", а в съседство с нея бе паркиран джипът на съпруга й "Мицубиши". Съседите в квартала едва вчера осъзнаха пред каква смъртоносна заплаха са били изправени.

Недоумявам, хората, които мислят такива неща, дават ли си сметка какво може да се случи. Улицата е оживена, в съседство има детска градина. Да не живеем в Близкия изток?", възмущават се съседи. Полицаи са иззели записите от камерите на всички обекти в съседство. Резултатите от експертизите все още не са готови, пише БЛИЦ.