9 мобилни приложения, които правят живота ви по-лесен

Или защо да не позволим на "умните" машинки да ни помогат повече?

Повечето от нас водят забързан живот и често забравят как да си почиват или да спрат, за да си поемат дъх. В следващите няколко реда ще ви представим селекцията на технологичния сайт Mashable от 9 безплатни мобилни предложения, които могат да ви бъдат изключително полезни в забързаното ежедневние.

  1. 1. Calm (достъпно за iOS) – става дума за приложение, което помага да си поемете дъх. За фон на дзен сенсиите ви то предлага красиви фотографии, придружени от успокояваща музика.
  2. 2. 30/30 (достъпно за iOS)правилата тук са прости. Изберете си задача, която искате да постигнете, и си дайте 30 минути, за да я завършите. След това си починете половин час. Приложението представлява таймер, което ви помага да организирате дейностите и да не изоставете в графиците.
  3. 3. Cal (достъпно за Android и iOS) – става дума за красиво приложение, което свързва календара на смартфона ви и контактите, които имате из различните социални. Би ли те Facebook, Twitter, Google + и тн.
  4. 4. Solar (достъпно за Android и iOS) – За разлика от времето, тази джаджа е винаги красива. Тя показва прогнозата за времето с помощта на изключително красив интерфейс, издържан в пастелни цветове.
  5. 5. iRecycle (достъпно за Android и iOS) – Ако сте маниак на тема рециклиране, това приложение е за вас. Напишете къде живеете и то веднага ще разберете къде близо до вас има пунктове за връщане на непотребните продукти – били те батерии, телефони или всекидневни неща като пластмасови чашки. Приложението ви дава възмоножст да го свържете с профилите ви в социалните мрежи и да се покажете на всички колко зелен сте всъщност.
  6. 6. InstaSize (достъпно за Android и iOS) - най-добрият приятел на всички потребители на достъпно за Android и iOS Instagram. Приложението ви дава възможност да променяте размера на снимките, които сте направили на телефона си, и да им сложите специални рамки. В него има и филтри, които правят обработването на приложения лесна работа.
  7. 7. Romantimatic (достъпно за iOS) – често се карате с половинката си заради това, че сте забравили рождения му/й ден, годишнината или някой друг специален повод. Приложението решава този проблем из основи, напомняйки за специални ден на любимия човек. Достъпни са както готови фази като „Липсваш ми“, „Обичам те“, така могат да бъдат написани и нови. Просто нагласете приложението.
  8. 8. RedLaser (достъпно за Android, iOS и Windows) мечтата на всеки човек, който иска да пазарува изгодно.  Насочете мобилния си телефон към етикета на стоката, за да получите данни колко струва хлябът, сиренето или др. в останалите магазини. Така времето за пазаруване ще бъде намалено драстично.
  9. 9. Pocket (достъпно за Android и iOS) – удобно приложение за всички, които искат да са в крак с интересните заглавия. С негова помощ може да запазвате линковете, които са ви заинтересували, и да ги прочете по-късно. Дори и да нямате интернет под ръка.