Как смартфонът влияе върху сексуалния ни живот

Skype е най-популярната платформа позволяваща "кибер секс"

Преди около седмица екип на сайта AndroidCentral помоли читателите си да споделят как, според тях, смартфоните влияят върху романтичните им отношения и сексуалния им живот. Изненадващо, десетки хиляди потребители се включиха в проучването, разкривайки доста интересни факти за връзката между модерните технологии и секса. Ето и част от тях, подбрани от kaldata.com:

Вероятността потребителите на възраст между 18 и 24 години да използват активно смартфона си по време на среща е с 35% по-малка, отколкото тази при потребителите над 35 години.

Всички възрастови групи са посочили, че предпочитат да скъсат "на живо" с партньора си, отколкото да го направят чрез обаждане по телефона, SMS или имейл. Въпреки това, на практика се случва да го правят, като, очаквано, младите са доста по-склонни да прекратят отношенията си с някого, използвайки модерните технологии.

Почти 50% от хората, които имат "неприлични" снимки на половинката си в телефона, не използват парола за отключване.

Мъжете са с 50% по-склонни да получават често "секс SMS-и", отколкото жените.
Най-популярните платформи за изпращане на секс съобщения са услуги като MMS, имейл или Skype. При потребителите на BlackBerry това е ВВМ. Skype, пък, е най-популярната платформа позволяваща "кибер секс", макар че собствениците на iPhone използват за същите цели и FaceTime.

Мъжете са със 78% по-склонни от жените да гледат порно на смартфоните си.

Потребителите на BlackBerry, iPhone и Windows Phone изпитват недостиг на порно приложения, затова намират такова съдържание в Мрежата, в сайтове като Tumblr или Reddit.

 

Можете да разгледате цялата инфографика на AndroidCentral тук.