Делото за смъртта на родилката Полина Димова на финал

Съдът отхвърли искането за нова медицинска експертиза и повторен разпит на всички вещи лица.

Окръжният съд в Бургас обяви съдебното следствие за смъртта на родилката Полина Димова за приключило и насрочи пледоариите  за 15, 16 и 19 май.  Тримата медици - хирургът Александър  Маджуров и  гинеколозите Сияна Драгнева и Нина  Добрева са обвинени,  че по непредпазливост са причинили смъртта на родилката, настъпила на 03.02.2008 г.

На днешното съдебно заседание бургаските лекарите заявиха,  че новите по-детайлни обвинения срещу тях са несъстоятелни и дадоха обяснения пред съда за  участието си  при лечението на родилката.  

Прокуратурата поиска нова съдебна експертиза за да се изяснят противоречивите моменти в заключенията  вещите лица, изготвени по два коренно различни научни подхода.  Адвокатът на семейството настоя да изслушани всички 9 вещи лица участвали в изготвянето на  предишните заключение за смъртта на Поля Димова.  Защитата оспори исканията.

Магистратите приеха, че не се налага да бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза и отхвърлиха  исканията за повторен разпит на медицинските експерти.