Стрептококова инфекция убила родилката Полина Димова

Според експертите пострадалата е починала от остра стрептококова инфекция, възникнала във фаринкса и поразила всичките й органи

Петорна съдебно-медицинска експертиза, която да изясни причините за смъртта на родилката Полина Димова, най-накрая бе изготвена и влезе в съда.

По делото са подсъдими трима лекари. Прокуратурата е повдигнала обвинения на д-р Александър Маджуров, д-р Сияна Драгнева и д-р Нина Добрева, че през 2008г. по непредпазливост са причинили смъртта на Полина поради немарливо изпълнение на задълженията си. Младата жена е издъхнала на 03 февруари в Интензивното отделение.

След дълги лутания и откази на специалисти да изготвят съдебно-медицинската експертиза, най-после се намериха петима лекари, които да излязат с вещо мнение.

Според тях Полина е починала от остра стрептококова инфекция, възникнала във фаринкса и поразила всичките й органи. Пред съда днес те заявиха, че поддържат заключението си. То е изградено въз основа на всички събрани в досъдебното и съдебното производство доказателства. 

Разпитът на вещите лица продължава.