Първанов: АБВ не е еднодневка

Според лидера на движението моментът е такъв, че идеологическото не е работещо

Амбицията на АБВ не е просто да получи подкрепата и доверието на хора, свързани със социалистическата партия, но и на хората, които са от левицата изобщо, на хора от центъра, център-ляво и дори център-дясно, хора честни родолюбци. Това каза на пресконференция във Видин Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 г., предаде „Фокус“. По думите му моментът е такъв, че идеологическото не е работещо.

Бившият лидер на БСП обясни, че движението „Алтернатива за българско възраждане“ не е еднодневка и не е създадена, за да вкара няколко евродепутати. Той допълни: „ За нас е само първа стъпка, след това ще имаме готовност да работим и за участие в парламентарни и местни избори“.

„Когато трябва да излезем от кризата, когато трябва да изведем България на един нов път, различен от това, което беше досега не като посока, а като динамика на развитие и резултатност, най-добре е да търсим едно по-широко обединение”, заяви Първанов. Той добави, че вляво има свиване, затваряне и стремеж да се бетонира БСП около монопола на партията. В същото време АБВ прави точно обратното - включва много хора, които са с различно мислене. „Надявам се АБВ не просто да спечели убедителен резултат на тези избори, но и да покаже, че е формацията с бъдеще, с перспектива”, заяви президентът в периода 2002-2012 г.

По-рано днес Първанов откри офис на организацията във Видин. Офисът бе осветен от йеромонах Максим, който поздрави Първанов и присъстващите членове и симпатизанти на организацията от името на Видинския митрополит Дометиан. Лидерът на АБВ обясни, че вече е обиколил страната няколкократно и навсякъде има много хора и симпатизанти на движението. Той изрази надежда, че тази енергия за промяна ще се превърне във воля за промяна и ще се реализира на предстоящите избори.